Sergio Bonelli Editore

mb8

A ’40-es években alapított Sergio Bonelli Editore  jelenleg az olasz képregénypiac egyeduralkodó kiadója, amit a mai napig futó klasszikus sorozatainak és az újabb és újabb kiváló címek indításának köszönhet. Olyan sikerszériák kerültek ki a kezei közül,  mint a Martin Mystére, a Dragonero, a Dylan Dog, a Nathan Never, az Árvák, a Tex, a Zagor, a Dampyr, a Lilith, a Suttogó Szél vagy épp a Mercurio Loi (és ez még csak töredéke a kiadó portfóliójának).

Sokáig váratott magára, míg a magyar olvasók végre megismerkedhettek az olasz képregényekkel, és még tovább tartott, mire a Bonelli-címek – hála a Maximum Bonelli sorozatnak – olyan számban képviseltethették magukat, mint még soha korábban.

Maximum Bonelli

A Dragonero megjelenése után nem volt kérdés számunkra, hogy a magyar olvasók szeretik az olasz képregényeket és kíváncsiak rájuk. Ezen igény kielégítésére indítottuk el a Maximum Bonelli sorozatot, ami havonta egy kötetet jelentet meg a Sergio Bonelli Editore kínálatából. Igyekeztünk a klasszikusok mellett, mint a Nathan Never, a Martin Mystére, vagy a Suttogó Szél mellett az egészen friss kiadású sorozatokat is bemutatni, mint az Árvák, a Lilith, vagy a Mercurio Loi.

A sorozat úttörőnek számít abból a szempontból is, hogy az első magyar indítású partworks-alapú széria, ami ráadásul a visszajelzések alapján kellően sikeres az olvasói között.

Sorozatok

Árvák

Miután egy idegen támadás majdnem a földdel tette egyenlővé egész Európát, egy titkos szövetség kezdi összegyűjteni az árván maradt gyerekeket, hogy katonai kiképzésük után hadba állíthassa őket a földönkívüliek ellen…

Suttogó Szél

Egy vonatszerencsétlenség során emlékeit vesztett amerikai katonát befogad a sziú indián sámán, hogy saját tanítványaként waayatant (a látás adományával rendelkező ember) neveljen belőle.

Nathan Never

Egy, a Szárnyas fejvadász ihlette klasszikus sci-fi sorozat, melynek főszereplője, Nathan Never az Alfa különítmény tagjaként old meg problémás ügyeket.

Mercurio Loi

az 1850-es évek Rómájában játszódó történet főszereplője egy éles eszű egyetemi professzor, aki egyaránt megörökölte Indiana Jones merészségét, Sherlock Holmes páratlan elméjét és Poirot kifinomult, de kényes eleganciáját is.

Lilith

Az emberiség jövőjét a kipusztulás fenyegeti. Utolsó mentsvára egy születésétől fogva kronoügynöknek nevelt fiatal nő, akinek feladata, hogy a múltban felkutassa és megölje a pusztító parazita hordozóit. Ehhez azonban minden erkölcsi tartását elveszítve kegyetlen gyilkossá kell válnia.

Martin Mystére

Martin Mystére egy vérbeli kalandor és felfedező, a lehetetlen ügyek megoldója, legyen szó a történelem vagy a tudomány rejtélyeiről.

Kötetek

A magyar kötetek eredeti megjelenései

Árvák

  • Kicsiny riadt harcosok - Orfani 1.: Piccoli spaventati guerrieri (2013)
  • Szeress, ne háborúzz! - Orfani 2.: Non per odio ma per amore (2013)

Lilith

  • A Tövis jele - Lilith 1.: Il segno del Triacanto (2008)
  • A halál zászlósa - Lilith 2.: Il vessillo di Re Morte (2009)

Martin Mystére

  • Titokzatos fekete ruhások - Martin Mystére 1.: Gli uomini in nero (1982)

Mercurio Loi

  • Prológus - Le Storie 28.: Mercurio Loi (2015)

Nathan Never

  • Alfa különleges ügynök - Nathan Never 1.: Agente speciale Alfa (1991)

Suttogó Szél

  • Fort Ghost - Magico Vento 1.: Fort Ghost (1997)

KAPCSOLAT

A KIADÓ ADATAI:

Kiadó: Tálosi András
Székhely: 8777 Hosszúvölgy, Kossuth u. 16.
Adószám: 72101032-1-40
Elérhetőség: goobo[kukac]goobo.hu

© 2019 Goobo – Tálosi András
© 2019 Sergio Bonelli Editore SpA
© 2019 Zorro Productions, Inc.
© 2019 Valiant Entertainment LLC

Az oldal sütiket használ, a böngészéssel pedig ezt tudomásul veszed.