Mi karcoljuk a Z-t a falra


Olyan volt, hogy egy kiadó megvette egy külföldi sorozat kiadási jogait (a mai magyar képregénykínálat közel 90%-át lényegében az ilyen import képregények teszik ki), sőt, a mi portfóliónk is erre a sémára épül, főleg, mióta az EpicLine magazin véget ért.

De azért nem felejtettük el gyökereinket, hiszen kiadónk elsősorban magyar alkotók képregényeinek gondozására épített, ezért nem csoda, hogy az EpicLine kifutását látva keresni kezdtük az új utakat, amikkel sikeressé lehetne tenni ezt az alapvetően csekély érdeklődésre számot tartó vonalat.

Így vetődött fel az ötlet, hogy adjunk ki magyar alkotók által készített sorozatot, de olyan hőssel, akit már nem kell bemutatni senkinek, hiszen 'mindenki' hallott róla.
Így hát kerestünk egy olyan külföldi karaktert, aki megfelelhet a fenti kritériumoknak, és rátaláltunk Zorrora, aki lényegében az egészen kis gyerekektől az idősödő felnőttekig mindenki életét elkísérte ilyen-olyan formában (legyen szó mozifilmekről, sorozatokról, szombat reggeli rajzfilmekről).

Ezen felbuzdulva fel is vettük a kapcsolatot a Zorro Production Inc.-del, és tavaly októberben végére értünk a tárgyalásoknak, minek eredményeként megvettük a jogokat, hogy egy saját gyártású sorozat keretében adhassunk ki Zorro képregényt.
Zorro karakterterv (Vári Tamás)
Mint mondtam, az nem szokatlan, hogy valaki import képregényt adjon ki, de olyan még SOHA nem foldult elő, hogy magyar kiadó megvette volna egy külföldi karakter jogait, hogy aztán saját sorozatot (univerzumot) alkosson köré.

Idén tavasszal ez is meg fog változni.
Zorro karakterterv (Vári Tamás)

A Zorro-sorozatot egyébként én (Tálosi András) fogom írni, illusztrátornak pedig megnyertük a Fekete Hollóval (és több más közös képregénnyel) már bizonyított Vári-Vadas párost (Vári Tamás és Vadas Máté), akik a rajzokért, illetve a kihúzásért és színezésért felelnek.

A 12 részes sorozat évente 4 füzettel 3 éven át fog megjelenni, füzetenként 24 oldalnyi képregénnyel, színesben, újságárusi, rendezvényes és online terjesztésben egyaránt.

részlet a Zorro 1. számából (rajz: Vári Tamás, színek: Vadas Máté)

California, 1830.

Miután a szomszédos birtok ura rejtélyes körülmények között meghal, a birtokot pedig felvásárolja a politikailag is befolyásos, dúsgazdag Cazares tábornok, don Alejandro de la Vega hazahívja Barcelonában tanuló fiát, Diego-t, hogy együtt védjék meg a de la Vega uradalmat.


Új sorozatunkban, amit egyedülálló módon magyar alkotók készítettek, megismerhetitek Zorro eredetét úgy, ahogy korábban sosem láttátok!

Írta: Tálosi András
Rajzolta: Vári Tamás
Színezte: Vadas Máté

Várható megjelenés: 2019. tavasz

újdonság

várható megjelenés

KAPCSOLAT

A KIADÓ ADATAI:

Kiadó: Tálosi András
Székhely: 8777 Hosszúvölgy, Kossuth u. 16.
Adószám: 72101032-1-40
Elérhetőség: goobo[kukac]goobo.hu

© 2019 Goobo – Tálosi András
© 2019 Sergio Bonelli Editore SpA
© 2019 Zorro Productions, Inc.
© 2019 Valiant Entertainment LLC

Az oldal sütiket használ, a böngészéssel pedig ezt tudomásul veszed.