100 évvel ezelőtt...

1919-ben az All-Story Weekly hasábjain útnak indult Johnston McCulley The Curse of Capistrano című regénye, ami hatalmas sikert hozott az írónak, regényének főhőse pedig belépett a felejthetetlenek közé.

A fekete ruhát és álarcot viselő, a californiai népet a mexikói elnyomók ellen védelmező hős, el Zorro (magyarul: a Róka) sosem látott hírnevet és rajongótábort szerzett magának. 

Egy év múlva már bemutatták a regény némafilm-változatát Douglas Fairbanks főszereplésével, és attól fogva nem volt megállás. Egymást érték az újabb regények, majd azok adaptációi. Zorro vált a XX. századi szuperhősök előfutárává, és nem egy esetben fő inspirálójává…

Zorro új világa

Alta-California, 1832

Négy éve ért véget a mexikói háború, aminek során Spanyolország elveszítette a California feletti uralmát, s ezzel végleg megkopott az újhaza felfedezésével szerzett dicsősége és elveszni látszott amúgy is csekély amerikai befolyása.

A mexikóiak azonban hiába arattak győzelmet a spanyolok felett, a belpolitikai csatározások miatt az újabb és újabb kormányok hiába igyekeztek ideig-óráig irányítani az egész országot…

Hősök és ellenségek

A mi feldolgozásunkban ragaszkodtunk hozzá, hogy a Zorro-legendárium főbb szereplői visszaköszönjenek a képregényben is, ugyanakkor bevezettünk több új karaktert, akiknek szerepe lesz az események folyásában is.

Diego de la Vega, egy californiai földbirtokos család sarja, akit apja a háború után Barcelonába küld tanulni. Egy banda elől menti meg Bernardo Sanchezt, aki életéért cserébe Diego szolgája és hű barátja lesz.

Don Cesar Cazares, a spanyol hadsereg egykori tábornoka gazdag földesúrként érkezik Californiába, hogy pénzzel és befolyással szerezzen érvényt saját akaratának.

Keresd az újságosoknál

2019-ben, első feltűnésének 100. évfordulóján, magyar alkotók munkájának köszönhetően Zorro visszatér Magyarországra, de mozgókép helyett ezúttal képregény formájában. 

A 12 részesre tervezett sorozatban új megközelítésből meséljük el Zorro eredettörténetét, hogy az akciók és kalandok mellett a főbb- és mellékszereplők karakterdrámájának is helyet szorítsunk. 

Az ikonikus figurák visszatérnek, így újra találkozhattok Bernardoval, Diego hű szolgájával, ahogy nem hiányozhat majd Garcia őrmester vagy az öreg Alejandro de la Vega sem.

A 100%-ig magyar produkció az első kísérlet arra idehaza, hogy egy világszinten ismert és sikeres karakter jogait megvásárolva tovább öregbítsük a főszereplő hírnevét.

© 2019 Zorro Productions Inc.,  ZORRO ®
© 2019 Tálosi András

Az oldal sütiket használ, a böngészéssel pedig ezt tudomásul veszed.