NÉLKÜLETEK NEM LENNÉNK

A GooBo egyszemélyes kiadóként indult, és habár gyökerei 2013-ig nyúlnak vissza az EpicLine magazin gondozásával, igazi színre lépése a Dragonero 1. kötetével történt meg 2018-ban.

Az elmúlt években olyan sorozatokat futtattunk sikerrel, mint a Dragonero, a Maximum Bonelli, a Valiant vagy épp a saját gyártású Zorro szériánk.
Eközben saját kiadványaink mellett külső felkéréseknek is eleget teszünk mind képregény-készítés mind kiadványszerkesztés terén.

Ám mindezen eredményeket soha nem érhettük volna el, ha olvasóink, sorozataink rajongói nem tartanak ki mellettünk. Ezért is választottuk Kiadónk mottójául elismerésünket: Nélkületek nem lennénk.

A SZERKESZTŐSÉG TAGJAI és ÁLLANDÓ MUNKATÁRSAI
Farkas Dávid

Farkas Dávid

Lektor, fordító.
A legnagyobb hazai képregényes hírportál, a Kilencedik.hu állandó szerkesztője, korábban a Fandom képregényes szaklap főszerkesztője. Elsősorban kiadványaink lektora, valamint a Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény egyik fordítója.

Kóbor Róbert

Kóbor Róbert

Fordító, szerkesztői tanácsadó.
A legnagyobb hazai képregényes hírportál, a Kilencedik.hu állandó szerkesztője, kritikaírója. A Valiant-sorozat fordítója.

Mogyorósi Zoltán

Mogyorósi Zoltán

Fordító.
Olaszországi és magyar tanulmányait műfordítóként végezte, jelenleg a PPKE doktorandusza és oktatója. Elsősorban az olasz képregényeink fordítója, valamint a Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény egyik fordítója.

Tálosi András (Spuri)

Tálosi András (Spuri)

Szerkesztő, író.
A GooBo vezetője, a megjelent kiadványok főszerkesztője, Korcsmáros Pál díjas alkotó, forgatókönyvíró, korábban az EpicLine magazin főszerkesztője és a 5Panels képregényes alkotócsapat vezetője. Jelenleg a Zorro írója.

Vadas Máté

Vadas Máté

Kihúzó, színező.
Képregényrajzoló, korábban a Titánember, a Bukottak és a Gor láncai rajzolója, valamint a Fekete Holló színezője. Jelenleg a Zorro kihúzója és színezője.

Vári Tamás

Vári Tamás

Rajzoló.
Tanulmányait színházi díszlet- és jelmeztervező szakon végezte, korábban a Theo és a Fekete Holló képregények rajzolója. Jelenleg a Zorro rajzolója.

MÉDIAMEGJELENÉSEK

Forbes-cikk a saját fejlesztésű Zorro kapcsán

"Soha nem fordult eddig elő, hogy egy nemzetközi hősről magyar képregény készült volna: a hazai kiadók jellemzően csak lefordítják az amerikai szuperhősös képregényeket, és azokat dobják itthon piacra. Fanatikus rajzolók időnként előrukkolnak ugyan saját maguk által kitalált hősökkel, de azokból legfeljebb a pár száz hardcore rajongó vásárol. Tálosi András gondolt egy merészet, és megvette a Zorro kiadási jogát, így eredeti magyar képregény született."

A Kilencedik.hu GooBo-tartalma

A vezető magyar képregényes hírportál messzemenőkig kielégíti információval a médium iránt érdeklődőket.
Náluk mindent megtaláltok a kritikáktól kezdve a megjelenés előtt álló képregények előzetesein át a legújabb hazai képregényes hírekig.

A Roboraptor GooBo-tartalma

A feltörekvőben lévő, és újabban a képregényes tartalmak terén komoly erősödést mutató blog rendszerint foglalkozik a mi kiadványainkkal is.
"2019-re eljutottunk oda, hogy abszolút nem lehet hiányérzetünk a hazai képregény piacon. Bármely műfaj, vagy stílus hozzon is lázba minket, szinte biztos, hogy egy börzére kilátogatva találunk minket érdeklő, magyar nyelvű olvasnivalót. Klasszikus szuperhős sztori? Tele vannak vele az újságosok és a könyvesboltok. Esetleg az olasz sci-fi/fantasy vagy horror érdekel? Több kiadónál is találhatsz kedvedre valót. Vagy inkább a képregényirodalom nagy, komoly klasszikusait olvasnád? Semmi gond, feltéve, ha van hely a táskádban ezeknek a hatalmas, gyönyörű, keménykötésű kiadványoknak. A Goobo kiadó mégis feltette a kérdést: mi hiányzik 2019-ben a magyar képregény kínálatból? A kérdésre pedig válaszuk is volt: a Valiant univerzum."

Dragonero-kritikák az Ekultura.hu-n

"Fantasy, amely nem fogja megújítani a műfajt, viszont ideális mind a hozzám hasonlóan régi rajongók, valamint a most érkezők szórakoztatására. Ennek – vagyis a szórakoztatásnak – maximálisan megfelel, pergő cselekménye, a szereplők és a világ kidolgozottsága, valamint az ehhez illő képi kivitel miatt."

Geekz ajánló a Maximum Bonellihez

"Mindegyik könnyen és gyorsan olvasható, érdekes, szórakoztató, a műfaji paneleket ügyesen használó történet, vagyis: többnyire egyszerű, de minőségi ponyva."

JOGTULAJDONOS PARTNEREINK

Sergio Bonelli Editore

A legnagyobb olasz képregénykiadó, ami kizárólag saját gyártású képregényeket jelentet meg.
Portfóliónk 80%-át az ő kötetei teszik ki.

Valiant Entertainment

A DC és a MARVEL után a harmadik legtöbb karaktert megmozgató univerzum a Valiant Kiadóé.
Kiváló képregényeik jóval az átlagos színvonal fölött szerepelnek, és maradéktalan szórakozást kínálnak.

Zorro Productions

2018 óta vagyunk partneri viszonyban Zorro karakterének jogtulajdonosával.
Tőlük licenceljük a saját gyártású sorozatunkhoz a californiai hőst.

KAPCSOLAT
nélkületek nem lennénk

Tálosi András e.v.
8777 Hosszúvölgy, Kossuth u. 16.
goobo[kukac]goobo.hu
(20)7738955

© Tálosi András, 2021 
© Valiant Entertainment, 2021 
© Sergio Bonelli Editore, 2021 
© Zorro Productions, 2021 
Minden jog fenntartva.

Az oldal sütiket használ, a böngészéssel pedig ezt tudomásul veszed.