Fumetti ajánló

Több rendezvény tapasztalatát értékelve azt vettük észre, hogy a vásárlók a biztos címek felé hajlanak, ami egy természetes vásárlói hozzáállás. Mindenki könnyebben választ megbízható, bejáratott márkát például egy mogyorókrémből, semmint egy ismeretlent.

Ugyanezt tapasztaljuk a képregények piacán is: hamarabb nyúlnak a vásárlók egy jól bejáratott brand után, mint a kevésbé mainstream kiadványok után. Ez a kevésbé (vagy itthon egyáltalán nem) ismert címek kiadóit nagyobb kihívás elé állítja, amire mi azzal is szeretnénk reagálni, hogy kicsit bevezetünk titeket az általunk kiadott fumettik világába.​

DRAGONERO

Egy ízig-vérig klasszikus fantasy képregény, ami az olasz Bonelli kiadó portfóliójának egyik legsikeresebb sorozatává nőtte ki magát.

A történet főhőse, Ian Aranill, a sárkányölő Varliedarto-dinasztia sarja, aki katonai pályafutását félbehagyva a Fürkészek testvériségéhez csatlakozott, hogy Erondár birodalmának ügynökeként - társaival együtt - segítse elhárítani az országot fenyegető külső- és belső veszélyeket.

Miután Ian az egyik küldetése során véletlenül kortyolt egy általa legyőzött sárkány kiömlő véréből, az érzékei felerősödtek, és ébredezni kezdtek a benne szunnyadó erők.

Kiknek ajánljuk?
Mindenkinek, aki kicsit is szereti a fantasy műfaját, mert még a rutinos fantasy-fogyasztók is találni fognak benne érdekes fordulatokat, karaktereket.

ÁRVÁK

2013-ban a Bonelli kiadó több klasszikus sci-fi sorozata mellé egy újabbat indított, ami egészen friss ötlettel tért le a többi sémától.

Ebben a szériában egy idegen támadás lepusztította egész Európát (végre nem csak Amerikával történnek nagy katasztrófák), egy titkos szervezet pedig az árván maradt túlélő gyerekekből olyan harcosokat akar kiképezni, akik majd felvehetik a harcot a földönkívüliek ellen.

Kiknek ajánljuk?
A sci-fi rajongóinak mindenképp, de az erősebb hangvételű drámát és akciót egyaránt kedvelők számára is kellemes szórakozást fog nyújtani.

SUTTOGÓ SZÉL

Ez a misztikus-western sorozat összesen 131 részt élt meg, ezzel egyike lett a Bonelli leghosszabb, legsikeresebb szériáinak. Nem véletlenül.

A történet főhőse Ned Ellis, az egykori amerikai katonatiszt, aki egy vonatszerencsétlenségben megsérül, és elveszíti az emlékezetét.
Egy sziú indián sámán - egy látomás nyomán - talál rá, és magával viszi, hogy átadja neki a tudását.
Új családjától Ned Ellis a Suttogó Szél nevet kapja, kalandjai során pedig szereplőjévé válik az amerikai vadnyugat híresebb legendáinak, mítoszainak.

Kiknek ajánljuk?
Bárkinek, aki kedveli a misztikus történeteket, függetlenül attól, hogy a westernek rajongója-e vagy sem. Akinél pedig mindkettő megvan, azoknak tutira betalál majd.

NATHAN NEVER

Ha van a Bonelli kiadónak klasszikus sci-fi sorozata, akkor a Nathan Never biztosan az. A '80-as évek akció- és sci-fi filmjeit idéző kultikus képregényszéria végre magyarul is elkezdődik.

Nathan Never az Alfa-ügynökség különleges ügynöke, aki olyan megbízatásokban vesz részt, amik megoldása a rendőrség számára is nehézséget okozna. Nyomoz, harcol, és ha kell, a törvénnyel is szembe megy, hogy küldetését teljesítse.

Kiknek ajánljuk?
Imádtad a Blade Runnert és a Die Hard szériát? Akkor a Nathan Never biztos nem fog csalódást okozni.

KAPCSOLAT
nélkületek nem lennénk

Tálosi András e.v.
8777 Hosszúvölgy, Kossuth u. 16.
goobo[kukac]goobo.hu
(20)7738955

© Tálosi András, 2021 
© Valiant Entertainment, 2021 
© Sergio Bonelli Editore, 2021 
© Zorro Productions, 2021 
Minden jog fenntartva.

Az oldal sütiket használ, a böngészéssel pedig ezt tudomásul veszed.