GooBo ’21

A legtöbb kiadó már valószínűleg rég letárgyalta a jövő évi megjelenéseit, mi most kezdjük összekapni magunkat, és számba venni, mit hogyan lenne érdemes folytatni. Jöjjenek hát a mi terveink, kilátásaink!

Dragonero
A kilencedik Dragonero kötet már biztosan csak jövőre jelenhet meg, egyszerűen nincs idő hamarabb beszerkeszteni (igazából felesleges is lenne ennyire hamar betolni az Eredet kötet mellé, ami november végén várható). Ezen kívül reálisan még nagyjából két-három kötetet fogunk betervezni belőle a jövő évre, ezek közt (vagy ezek mellett) biztosan lesz egy Legendák kötet.

Suttogó Szél
Jövőre mindenképp szeretnénk folytatni, ebből is két kötetet jó lenne kihozni.

Maximum Bonelli
Ahogy azt személyes kérdésekre itt-ott már elmondtuk, az eladások függvényében fogjuk tervezni a sorozat jövőjét. Mivel már fel tudjuk mérni, miből mekkora fogyás várható, ezért az alábbi döntéseket hoztuk a folytatásra vonatkozólag:
- Árvák: folytatódni fog;
- Nathan Never: egy kötetet még mindenképp kihozunk belőle, hogy meglássuk, hogy teljesít (ha rosszul, akkor kaszálni fogjuk);
- Mercurio Loi: kasza;
- Lilith: folytatódni fog;
- Martin Mystére: kasza (részünkről legalábbis);
- Greystorm: kasza;
- Lukas: kasza;
Személy szerint mindegyik új vagy régi címért fáj a szívünk, amelyiket kaszálnunk kell, de jelenleg értelmetlen szélmalomharcot vívni a felvevőpiac végességével, és úgy fair veletek szemben is, ha tudjátok, mire számíthattok.

Zorro
A harmadik szám nagyon csúnyán teljesített mind az újságosnál, mind a rendezvényeken, és ennek a gyártási költsége még közel sem térült meg. Ettől függetlenül készül a negyedik szám, ki is fogjuk adni, de erre már biztosan csak 2021-ben kerül sor. Azzal a számmal le fogjuk zárni az eredetsztorit, de utána már nem valószínű, hogy ebben a formában folytatódhat a széria (bár más elképzelésekkel tervezgetünk, de ez biztosan hosszas tárgyalásokat igényel majd a jogtulajjal).

Valiant
Ez a legkényesebb kérdés. A Bloodshot nem teljesített eddig túl jól, és még messze vagyunk attól, hogy legalább 0-ra kijöjjön. Nem akarjuk elengedni a szériát, de azt már látjuk, hogy ebben a formában nem fogjuk tudni továbbvinni. Mivel a current size méret nem az európai nyomdai szabványméret, ezért egy ilyen kötet előállítási költsége is több százezerbe kerül, amit - főleg manapság - nagyon nehéz egyetlen kiadványba invesztálni úgy, hogy hónapokig álljon benne a pénz.
Lényegében két út maradt előttünk, és ennek döntésében most részint rátok is szeretnénk hagyatkozni. A GooBo rajongók facebook csoportban indítani fogunk egy szavazást, ahol szeretnénk felmérni, ti melyik verziót választanátok szívesebben:
1) Drágább kötetek változatlan méretben;
2) Kisebb méretű kötetek (B5, mint a Zorro) olcsóbban.
Valamelyik úton a megdrágult nyomdaköltségek, és a 2020-as visszaesett fogyás miatt kell elindulnunk.
Számítunk a véleményetekre!

KAPCSOLAT
nélkületek nem lennénk

Tálosi András e.v.
8777 Hosszúvölgy, Kossuth u. 16.
goobo[kukac]goobo.hu
(20)7738955

© Tálosi András, 2021 
© Valiant Entertainment, 2021 
© Sergio Bonelli Editore, 2021 
© Zorro Productions, 2021 
Minden jog fenntartva.

Az oldal sütiket használ, a böngészéssel pedig ezt tudomásul veszed.