A SÁRKÁNYÖLŐK UNOKÁJA

A Varliedarto-dinasztia Erondár birodalmának egyik legősibb családja, amiben nagyapáról unokára száll a Varliedarto-cím, és vele a sárkányölők minden rangja, képessége és hagyománya.
Ian Aranillt egész életében a cím viselésére nevelték és képezték ki. Miután nagyapjától átvette az örökségét, az erondári hadsereg tisztjeként katonai küldetéseket vezetett szerte a birodalomban.
A Nagy Sáncon túl, a vérfiak földjén több ízben is harcolt, ám egy csúfos vereség után - habár a hadbíróság felmentette - elhagyta a hadsereget, és életét a Fürkészek Testvériségének szolgálatába állította. Azóta birodalmi ügynökként próbál helyt állni a sokszor cseppet sem veszélytelen küldetésekben.

KÖTETEK
FŐSZEREPLŐK
Ian Aranill

Ian Aranill

A sárkányölő Varliedarto-dinasztia sarja, akit gyerekkorától kezdve a sárkányok elleni harcra képeztek ki. Jelenleg a Fürkészek Testvériségének tagja.

Gmor Burpen

Gmor Burpen

Ian legjobb és leghűségesebb barátja. Fajának furcsa tagja ő, aki amellett, hogy képzett harcos, az emberek közt él, olvas és felettébb kultúrált.

Sera di Frondascura​

Sera di Frondascura​

A természet ismerőjeként - fiatal kora ellenére - népének legkiválóbb füvésze, aki Alben hívására örökre elhagyta szülőföldjét, hogy Ianhez és Gmorhoz csatlakozva járja Erondár birodalmát.

Alben

Alben

A Fény Őrzői rendjének tagja, aki felismerve rendje tehetetlenségét, valamint a mágia és a technológiai fejlődés közti szakadék megállíthatatlan tágulását, önkéntes száműzetésbe vonult, hogy remeteségében a "természetes mágia" praktikáit gyakorolja és fürkéssze.

Myrva Aranille

Myrva Aranille

Ian húga, a Technokraták céhének tagja, aki - ellentétben a Varázslók rendjével - a technológiai fejlődésben látja a világ változásának irányát.

KRONOLÓGIA
ERONDÁRI KOR
807. év
 • Ian, Khail és Xara Margondárban nyomoz a Lángsár után. (visszatekintés)
812. év
 • Eredet
  Alben és Myrva segítségül hívják Iant és Gmort, valamint Serát, hogy a Sáncon túlról érkező fenyegetést elhárítsák. Ez Ian eredettörténete.
813. év
 • A sárkány vére és A sötét erőd
  Ian, Myrva, Gmor és Sera megpróbálja megakadályozni az Orkok szigetén kitörni készülő háborút.
 • A fürkészek gyűlése
  Ian, Gmor és Sera részt vesznek a fürkészek éves rendes gyűlésén.
 • Agyar és acél és Zehfir birodalmában
  Ian és Gmor Merovia városába igyekeznek, de út közben Gmor egy illegális viadalokat rendező sötét elf fogságába esik. Az orknak mindent el kell követnie a túlélésért, miközben Ian igyekszik megtalálni őt.
 • A gonosz bűvölete
  Ian és Gmor egy csapat katonával elindul, hogy elkapják a Merovia környékén fosztogató szipolyokat. De amivel végül találkoznak, még őket is meglepi.
 • Halálos érintés
  Ian és Gmor Viridárt városába tart, hogy megakadályozzanak egy, a helyi földesúr ellen elkövetett merényletet. Küldetésük során találkoznak egy gyógyítóval és egy csapat boszorkánnyal is meggyűlik a bajuk.
 • A farghok árkában és A vérfiak királynője
  A vérfiak mozgolódni kezdenek a Nagy Sáncon túl, miközben Ian és Gmor kénytelen egy ottrekedt luresind mágust kiszabadítani, és visszavinni Erondár földjére.
 • A védnővér története
  Sheda, a kudarcot valló védnővér visszatér a Harcos Nővérek Monostorába, hogy szembenézzen büntetésével.
 • Fenyegetés a mélyből
  Solian szabad városát földrengések rázzák meg. Ian és barátai egy térképész segítségével bejárják a város alatti titokban épített tárnákat, ahol nem csak a kapzsi bányásztörpékkel gyűlik meg a bajuk.
 • A lángok szülötte valamint ...és eljő a fenevad
  Egy újszülött sárkány kéri Ian segítséget, hogy biztonságban hazajuthasson. Ám a szörnygyilkos Bestiáriusok is útra kelnek, hogy elejtsék ezt a ritka prédát.
 • A vadász története
  Reykart, a bestiárius elkíséri öreg barátját és annak új csapatát egy utolsó nagy vadászatra.
814. év
 • Intrikák a palotában és Alászállás az alvilágba
  Az újév napjára Ian, Gmor és Sera a fővárosba mennek ünnepelni, és hogy Ian személyesen számolhasson be a vérfiak királynőjéről. Mivel időközben megmenti a herceg életét, belecsöppen egy összeesküvésbe.
 • A Farkas története
  Ian egykori szeretőjét férjével együtt az északi hegyvidék egyik helyőrségébe száműzik, amit megtámadnak a helyi harcosok, és a nő kivételével mindenkit lemészárolnak.
 • A rabszolgakereskedő
  Míg Ian a főváros palotájában kénytelen tölteni idejét, Gmor és Sera a várost járják, ahol az elf lányra szemet vet egy rabszolgakereskedő bandája.
 • A szipolyok földjén és Nincs kegyelem
  Myrva épp egy magasrangú ember lányát kíséri a Tudós Nővérek rendjéhez, amikor szipolyok támadják meg a karavánjukat. Ian és Gmor elindul, hogy megtalálják Myrvát, és lecsapjanak a szipolyokra.
 • Csontpofa
  A "Szabad Szigetek" vidékén új kalózcsapat tűnik fel, akik rendre kifosztják a kereskedelmi hajókat. Ian dolga, hogy kikémlelje a Csontpofa néven elhiresült kalózkapitány teljes arzenálját.
KAPCSOLAT
nélkületek nem lennénk

Tálosi András e.v.
8777 Hosszúvölgy, Kossuth u. 16.
goobo[kukac]goobo.hu
(20)7738955

© Tálosi András, 2021 
© Valiant Entertainment, 2021 
© Sergio Bonelli Editore, 2021 
© Zorro Productions, 2021 
Minden jog fenntartva.

Az oldal sütiket használ, a böngészéssel pedig ezt tudomásul veszed.