Korona vs. GooBo

Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban nagyjából minden ágazat szembe kell, hogy nézzen a koronavírus okozta helyzettel. Nem kétséges, hogy ez a képregénykiadást is érinteni fogja (sőt, már érinti is), és ez alól mi sem leszünk kivétel.
Szeretnénk szembeúszni az árral, és tartani magunkat a megjelenési terveinkhez, de ez jelen állás szerint lehetetlen (és felelőtlen) vállalás lenne. Ahogy a Hungarocomixon is mondtam, a képregényes rendezvények - azon túl, hogy találkozhatunk veletek - adják a kiadványaink fogyásának nagy részét, amit nem fog tudni pótolni az online rendelés.
Nem titok, hogy a kiadványainkból befolyt összeget vissza is forgatjuk a következő kötetekbe (jogdíjak, fordítás költsége, nyomdaköltség, stb.), aminek az a veszélye, hogy ha valahol kiesés mutatkozik a fogyások terén, úgy természetesen a befektethető összeg is csökken, azaz lassul kicsit a kerekünk.
Mivel most ezzel a helyzettel kell szembenéznünk, ezért alapjaiban kellett átstrukturálnunk a megjelenési tervezetünket az elkövetkezendő két-három hónapra vonatkozóan.

Jelenleg az alábbiak szerint alakul majd az első félév, ami nagyban függ a világjárvány alakuló helyzetétől is:

  • minden áprilisra tervezett megjelenést elhalasztunk, KIVÉVE a Dragonero 8-at;
  • a Dragonero Legendák 1. kötete májusra tolódik (de lehet, hogy júniusra);
  • mivel a Valiant kötetek járnak a legnagyobb költséggel (van átka a current size méretnek), az X-O Manowar 3-at bizonytalan időre elhalasztjuk (ez fáj talán a legjobban);
  • a Maximum Bonelli 10. kötete (Lukas: Végváros) májusra tolódik, a 11. kötet (Mercurio Loi) pedig júniusra;
  • a Zorro 4. rész még készülőben van, jelenleg Vári Tomi (a rajzoló, de ezt már illik tudni) ízületi gyulladással küzd, bízunk benne, hogy mihamarabb meggyógyul, addig parkol a projekt;
  • a még be nem jelentett kötetek ennek megfelelően később érkeznek majd (a bejelentésük is).
Az augusztusra tervezett GooBo-nap egyelőre kétesélyes, csakis a hazai rendelkezésektől függ, de bízzunk a legjobbakban.
Addig is vigyázzatok magatokra és egymásra, és olvassátok a még el nem fogyasztott GooBo-köteteket, és véleményezzétek a MOLY-on vagy a webshopban, vagy a képregényes facebook-csoportokban!

KAPCSOLAT
nélkületek nem lennénk

Tálosi András e.v.
8777 Hosszúvölgy, Kossuth u. 16.
goobo[kukac]goobo.hu
(20)7738955

© Tálosi András, 2021 
© Valiant Entertainment, 2021 
© Sergio Bonelli Editore, 2021 
© Zorro Productions, 2021 
Minden jog fenntartva.

Az oldal sütiket használ, a böngészéssel pedig ezt tudomásul veszed.