Mi karcoljuk a Z-t a falra

Olyan volt, hogy egy kiadó megvette egy külföldi sorozat kiadási jogait (a mai magyar képregénykínálat közel 90%-át lényegében az ilyen import képregények teszik ki), sőt, a mi portfóliónk is erre a sémára épül, főleg, mióta az EpicLine magazin véget ért.

De azért nem felejtettük el gyökereinket, hiszen kiadónk elsősorban magyar alkotók képregényeinek gondozására épített, ezért nem csoda, hogy az EpicLine kifutását látva keresni kezdtük az új utakat, amikkel sikeressé lehetne tenni ezt az alapvetően csekély érdeklődésre számot tartó vonalat.

Így vetődött fel az ötlet, hogy adjunk ki magyar alkotók által készített sorozatot, de olyan hőssel, akit már nem kell bemutatni senkinek, hiszen 'mindenki' hallott róla.
Így hát kerestünk egy olyan külföldi karaktert, aki megfelelhet a fenti kritériumoknak, és rátaláltunk Zorrora, aki lényegében az egészen kis gyerekektől az idősödő felnőttekig mindenki életét elkísérte ilyen-olyan formában (legyen szó mozifilmekről, sorozatokról, szombat reggeli rajzfilmekről).

Ezen felbuzdulva fel is vettük a kapcsolatot a Zorro Production Inc.-del, és tavaly októberben végére értünk a tárgyalásoknak, minek eredményeként megvettük a jogokat, hogy egy saját gyártású sorozat keretében adhassunk ki Zorro képregényt.

Mint mondtam, az nem szokatlan, hogy valaki import képregényt adjon ki, de olyan még SOHA nem foldult elő, hogy magyar kiadó megvette volna egy külföldi karakter jogait, hogy aztán saját sorozatot (univerzumot) alkosson köré. Idén tavasszal ez is meg fog változni.

A Zorro-sorozatot egyébként én (Tálosi András) fogom írni, illusztrátornak pedig megnyertük a Fekete Hollóval (és több más közös képregénnyel) már bizonyított Vári-Vadas párost (Vári Tamás és Vadas Máté), akik a rajzokért, illetve a kihúzásért és színezésért felelnek. A 12 részes sorozat évente 4 füzettel 3 éven át fog megjelenni, füzetenként 24 oldalnyi képregénnyel, színesben, újságárusi, rendezvényes és online terjesztésben egyaránt.
Zorro karakterterv (Vári Tamás)
Zorro karakterterv (Vári Tamás)
Részlet a Zorro 1. számából (rajz: Vári Tamás, színek: Vadas Máté)
KAPCSOLAT
nélkületek nem lennénk

Tálosi András e.v.
8777 Hosszúvölgy, Kossuth u. 16.
goobo[kukac]goobo.hu
(20)7738955

© Tálosi András, 2021 
© Valiant Entertainment, 2021 
© Sergio Bonelli Editore, 2021 
© Zorro Productions, 2021 
Minden jog fenntartva.

Az oldal sütiket használ, a böngészéssel pedig ezt tudomásul veszed.