‘VCU’ a láthatáron

A kiválóan sikerült (ezúton is köszönjük minden résztvevőnek és segítőnek) Valiant-Premier Napon Fred Pierce a Valiant kiadója és Russ Brown a Valiant elnöke már elég sok tervükről lerántotta a leplet, ezek zöme még korántsem 'public information', ezért mi sem oszthatjuk meg hivatalosan.
De aki a netet böngészi, több érdekességbe is belefuthat, többek közt a CBR cikkébe, ami már beszámol a Valiant néhány filmes tervéről. De, hogy ne kelljen ángélus idegen nyelven olvasnotok, néhány izgalmas infót idegyűjtöttünk nektek.

Régóta nem titok, hogy a Valiantot felvásárló DMG Entertainment erősen ráállt a birtokában lévő Valiant-karakterek filmes adaptációinak gyártására. A Valiant Cinematic Universe első állomását a 2020. februárjára időzített Bloodshot mozifilm fogja indítani, amiben Vin Diesel mellett Guy Pierce és Toby Kebbel is fel fog tűnni. A filmet a Sony fogja forgalmazni, így valószínűleg itthon is mozikba fog kerülni (amihez - hogy, hogy nem - mi is időzíteni fogjuk az első Bloodshot kötetünket).
A folytatásban (a VCU első állomásához 5 filmet terveznek) aztán beköszönt majd a Harbinger csapata (ami eredetileg a VCU induló filmje lett volna, de végül a Bloodshot beelőzte), hogy aztán a Harbinger Wars eseményeibe összetereljék a két film szereplőit. A Harbinger Wars (egyelőre nincs magyar cím) egyébként a magyar Valiant-sor 8. kötete lesz, elvileg a film bemutatójáig már rég meg fog jelenni a két spin-off kötettel együtt (Bloodshot: Harbinger Wars és Harbinger: Harbinger Wars).
A CBR szerint a VCU filmjei várhatóan egy, a Man of Steelhez és Batman vs. Supermanhez hasonló sötétebb tónust fognak megütni; ami azonban utóbbinál nem működött (a Warner teljesen félreértette saját karaktereit), az a VCU esetében menni fog, hiszen a Valiant szakértői fogják felügyelni a filmeket, ők pedig csak-csak ismerik a saját karaktereiket.

Akárhogy is, a V-Napon elhangzott infók és saját terveink alapján is már most biztos, hogy az elkövetkezendő években nagyon jó lesz magyar Valiant-rajongónak lenni.

KAPCSOLAT
nélkületek nem lennénk

Tálosi András e.v.
8777 Hosszúvölgy, Kossuth u. 16.
goobo[kukac]goobo.hu
(20)7738955

© Tálosi András, 2021 
© Valiant Entertainment, 2021 
© Sergio Bonelli Editore, 2021 
© Zorro Productions, 2021 
Minden jog fenntartva.

Az oldal sütiket használ, a böngészéssel pedig ezt tudomásul veszed.